Achtergelaten bagage

Achtergelaten bagage

Zaventem, 22 maart 2016

Onze angsten houden ons binnen.
We sluiten onszelf op in een gevangenis waarvan we zelf cipier zijn.
De deur staat wagenwijd open.
Brussel is een open deur.
Altijd al geweest.

Laat jezelf meetrekken in de bekommernissen van 22 maart, zoom mee in op de mensen in en rond de luchthaven. En vooral... Kom te weten hoe men omgaat met achtergelaten bagage.

TEASER

VoorpublicatiePosted by Leslie Hubrechts Mon, July 10, 2017 23:48:16

Gerrit

Ik kom thuis en hij is daar. Ik ga slapen en hij is daar. Ik eet of drink iets en hij is daar. Hij is altijd daar, onze pa.

Hij ligt in een ziekenhuisbed in de living. Gewoon te liggen. Herstellend van een zoveelste operatie. Hopelijk hebben ze deze keer wel alles kunnen wegsnijden. Dan kan hij binnenkort weer gaan wandelen om te ventileren. Nu ligt hij daar de hele dag te mompelen en te grommen. Van het moment waarop ik binnenkom tot het moment waarop ik de deur uitga. Waarschijnlijk kan hij niet goed om met mijn levens-stijl.

Ons ma beweert dat het is omdat onze pa ouderwets is. Jonge mannen moeten carrière maken of een stiel leren, ad-vocaat of bouwvakker worden. Ze moeten iets mannelijks doen. Geen vrouwenwerk. En ze mogen zeker niet met andere mannen uitgaan. 'Vuil manieren' noemt ons ma dat.

Ik trek mijn das uit en ontknoop mijn hemd. Mijn schoenen zet ik netjes naast de deur. Stilletjesaan voel ik mijn karakter weer in mijn lijf bruisen. Alleen op mijn kamer herken ik mezelf in de spiegel.

Onze pa zucht. Dat kan hij echt goed. Zuchten. Hij zegt amper twee woorden tegen mij, maar hij schrijft wel alles op.

Hij heeft een soort van dagboek en daarin noteert hij alles wat ik doe. Of wat ik volgens hem verkeerd doe. Hij zit vol opgekropte gevoelens. Vorige week zat hij zelfs met zijn pen door het papier.

Soms heb ik zin om hem dooreen te schudden, om een dansje te doen voor hem... Soms wou ik dat hij toch eens iets zou zeggen, mij eens de les zou spellen, een echte vader zou zijn voor mij.

#isoneedtogetmyownplace #neveralone
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.