Achtergelaten bagage

Achtergelaten bagage

Zaventem, 22 maart 2016

Onze angsten houden ons binnen.
We sluiten onszelf op in een gevangenis waarvan we zelf cipier zijn.
De deur staat wagenwijd open.
Brussel is een open deur.
Altijd al geweest.

Laat jezelf meetrekken in de bekommernissen van 22 maart, zoom mee in op de mensen in en rond de luchthaven. En vooral... Kom te weten hoe men omgaat met achtergelaten bagage.

Sneak peek

VoorpublicatiePosted by Leslie Hubrechts Fri, June 30, 2017 11:55:45


Lana

Op van de zenuwen... Bloednerveus. Ben nog nooit zo nerveus geweest. Twee uur heeft het geduurd om mij op te tutten, wat ik niet gewoon ben. Het zou zonde zijn om nu van pure zenuwen al mijn haren uit mijn hoofd te trekken, de nagels van mijn vingers te bijten of de naaldhakken van onder mijn voeten te trappelen.

Naaldhakken, hoe kwam ik er ook bij om hakken aan te doen? Omdat ik er elke dag op het werk bij loop in gemakkelijke schoenen en een veel te grote fluogele jas... Dit is net iets eleganter.

Ik flip de zonneklep van de auto om, schuif het spiegeltje open en krul mijn lippen zodat mijn tanden blootliggen. Geen lippenstift of spinazie tussen mijn tanden? Check.

Ik moet kalm worden... Ademen... Rustig. In en uit, in en uit. Fuck, laat maar. Gewoon uitstappen. Ervoor gaan.

‘Hallo, ik ben die rare trien die altijd hopeloos nerveus naar jou staat te lachen als je uit het vliegtuig stapt. Ik ben die griet waar jij dan altijd naar knipoogt.

Meer ben ik eigenlijk niet.

Ik ben vooral niet de vrouw op de foto die je in je portefeuille bewaart. Ik ben vooral niet de vrouw waar jij van kan houden, waar jij voor zou kiezen.

Maar ik ben wel degene die je intrigeert, die je prikkelt en plaagt en die door je hoofd spookt.

Waarover zouden we praten? Zullen we praten? Meer dan beleefdheden hebben wij nog niet uitgewisseld.

Zou je dat vaker doen? Een vrouw een envelop in de handen toestoppen met kamernummer erop en de sleutelkaart erin? Is het cliché waar? Heb je een schatje in ieder stadje? Ben ik letterlijk en figuurlijk een nummertje voor jou?

Je hebt wel lef. Dat moet ik toegeven. Gewoon het 'waar en wanneer' in mijn handen leggen. Verdomd sexy.

En ik sta hier toch maar... helemaal week in de knieën. Eén stom – redelijk seksistisch – briefje en ik spurt naar huis om te waxen, mijn tanden te poetsen, een lingeriesetje boven te halen...

Ik sta hier. Starend naar het Sheraton-logo. Ergens tussen droom en werkelijkheid. Ik sta letterlijk tussen de ingang van mijn werk en de ingang van mijn fantasie.

Fucking spannend!’
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.