Spanooghes Queeste

Spanooghes Queeste

Freddy Spanooghe...

... is een melomane geschiedenisleraar, die een rustig bestaan leidt aan de zijde van zijn vrouw Ingrid, financieel experte bij een groot revisorenbedrijf. Wanneer hij hoort over een occult genootschap van ‘zusters’ die geloven dat een vrouwelijke paus echt heeft bestaan, besluit hij zijn kabbelende leven 'een Le Carré-toets te geven en een wijle met dit pausinnengild op te wandelen'. Hij reist naar Oostenrijk waar hij de leidsvrouw van de Sororitas Papissae ontmoet en een monnik met Raspoetin-allures die hem uitstuurt op een Queeste naar het illusoire Epistel van de Pausin en haar Secretum Horribile dat de hypocriete paus van Rome te gronde zal richten. Jagend op zijn historische graal raakt Spanooghe steeds enger verstrikt in een onvermoed kluwen van kadaverrechters, flagellanten en pornocraten, van obscene sheela-na-gigs en pedofiele paters. Stambomen met wortels tot diep in de middeleeuwen woekeren als wurgplanten. En steeds blijft de vraag: ligt er écht een bom onder het Vaticaan?

Spanooghes Queeste kan besteld worden in iedere boekhandel en is ook online verkrijgbaar: via Bol.com = verzendkosten inbegrepen.

Fragment 5: Tristan en Isolde

VoorpublicatiePosted by Scriptomanen Sat, December 09, 2017 13:30:09


5.
Freddy Spanooghe reist naar Oostenrijk, naar de Wachau, en verblijft op Höllenstein, de kasteelhoeve van Flaminia, leidsvrouwe van de Sororitas Papissae. Wanneer hij ’s avonds op zijn kamer een verslag neerpent van wat Flaminia hem over de pausin en de zusterschap heeft verteld, komt hij als vanzelf op het onderwerp Ingrid Delameilleure en hoe hij haar ontmoet heeft. Aan de telefoon heeft hij gelogen over zijn whereabouts...

Later die nacht ontdekt hij op Höllenstein iets wat hem ervan overtuigt dat het bestaan van de pausin geen fabeltje is! Hij is meteen razend enthousiast.

Download hier Fragment 5:Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.