Spanooghes Queeste

Spanooghes Queeste

Freddy Spanooghe...

... is een melomane geschiedenisleraar, die een rustig bestaan leidt aan de zijde van zijn vrouw Ingrid, financieel experte bij een groot revisorenbedrijf. Wanneer hij hoort over een occult genootschap van ‘zusters’ die geloven dat een vrouwelijke paus echt heeft bestaan, besluit hij zijn kabbelende leven 'een Le Carré-toets te geven en een wijle met dit pausinnengild op te wandelen'. Hij reist naar Oostenrijk waar hij de leidsvrouw van de Sororitas Papissae ontmoet en een monnik met Raspoetin-allures die hem uitstuurt op een Queeste naar het illusoire Epistel van de Pausin en haar Secretum Horribile dat de hypocriete paus van Rome te gronde zal richten. Jagend op zijn historische graal raakt Spanooghe steeds enger verstrikt in een onvermoed kluwen van kadaverrechters, flagellanten en pornocraten, van obscene sheela-na-gigs en pedofiele paters. Stambomen met wortels tot diep in de middeleeuwen woekeren als wurgplanten. En steeds blijft de vraag: ligt er écht een bom onder het Vaticaan?

Spanooghes Queeste kan besteld worden in iedere boekhandel en is ook online verkrijgbaar: via Bol.com = verzendkosten inbegrepen.

Fragment 4: Het Dönitz Dossier

VoorpublicatiePosted by Scriptomanen Thu, November 30, 2017 13:47:01

Download hier de PDF van Fragment 4:


4.
Spanooghe krijgt een dossier over de Sororitas Papissae, de Zusterschap van de Pausin in handen (op een terras in Ieper, of all places). In dat zogenaamde Dönitz dossier staan de schand-daden opgelijst die het pausdom teisterden in de tweede helft van de 9de eeuw, na de dood van de pausin. Tevens nodigt de zusterschap hem uit om meer te doen dan alleen maar te lezen...


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.