Spanooghes Queeste

Spanooghes Queeste

Freddy Spanooghe...

... is een melomane geschiedenisleraar, die een rustig bestaan leidt aan de zijde van zijn vrouw Ingrid, financieel experte bij een groot revisorenbedrijf. Wanneer hij hoort over een occult genootschap van ‘zusters’ die geloven dat een vrouwelijke paus echt heeft bestaan, besluit hij zijn kabbelende leven 'een Le Carré-toets te geven en een wijle met dit pausinnengild op te wandelen'. Hij reist naar Oostenrijk waar hij de leidsvrouw van de Sororitas Papissae ontmoet en een monnik met Raspoetin-allures die hem uitstuurt op een Queeste naar het illusoire Epistel van de Pausin en haar Secretum Horribile dat de hypocriete paus van Rome te gronde zal richten. Jagend op zijn historische graal raakt Spanooghe steeds enger verstrikt in een onvermoed kluwen van kadaverrechters, flagellanten en pornocraten, van obscene sheela-na-gigs en pedofiele paters. Stambomen met wortels tot diep in de middeleeuwen woekeren als wurgplanten. En steeds blijft de vraag: ligt er écht een bom onder het Vaticaan?

Spanooghes Queeste kan besteld worden in iedere boekhandel en is ook online verkrijgbaar: via Bol.com = verzendkosten inbegrepen.

De pausin bevalt...

VoorpublicatiePosted by Scriptomanen Wed, November 22, 2017 10:05:53


Download hier de fragmenten:
2
. Geschiedenisleraar Freddy Spanooghe is tevens een groot liefhebber van klassieke muziek, een ware melomaan. Op donderdag 10 juli 2008 echter wordt zijn dagelijkse zomerconcert verstoord door een mysterieuze omslag in de post.


3. De week nadien ontvangt Freddy Spanooghe meer dan een simpel briefje, men stuurt hem een kopie van het boek ‘The Mystery of Pope Joan’ van ene Rosemary Partridge toe. Freddy staat aanvankelijk sceptisch maar naarmate hij verder leest lijkt het beeld van wat er medio de negende eeuw in Rome gebeurd is steeds waarschijnlijker. Of toch niet?


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.