Spanooghes Queeste

Spanooghes Queeste

Freddy Spanooghe...

... is een melomane geschiedenisleraar, die een rustig bestaan leidt aan de zijde van zijn vrouw Ingrid, financieel experte bij een groot revisorenbedrijf. Wanneer hij hoort over een occult genootschap van ‘zusters’ die geloven dat een vrouwelijke paus echt heeft bestaan, besluit hij zijn kabbelende leven 'een Le Carré-toets te geven en een wijle met dit pausinnengild op te wandelen'. Hij reist naar Oostenrijk waar hij de leidsvrouw van de Sororitas Papissae ontmoet en een monnik met Raspoetin-allures die hem uitstuurt op een Queeste naar het illusoire Epistel van de Pausin en haar Secretum Horribile dat de hypocriete paus van Rome te gronde zal richten. Jagend op zijn historische graal raakt Spanooghe steeds enger verstrikt in een onvermoed kluwen van kadaverrechters, flagellanten en pornocraten, van obscene sheela-na-gigs en pedofiele paters. Stambomen met wortels tot diep in de middeleeuwen woekeren als wurgplanten. En steeds blijft de vraag: ligt er écht een bom onder het Vaticaan?

Spanooghes Queeste kan besteld worden in iedere boekhandel en is ook online verkrijgbaar: via Bol.com = verzendkosten inbegrepen.

Dagboek Mijner Queeste

VoorpublicatiePosted by Scriptomanen Thu, November 09, 2017 16:02:06


In de zomer van 2008 besluit Freddy Spanooghe, een vijftigjarige leraar geschiedenis aan een middelbare school, een soort ‘stream of consciousness’-dagboek bij te houden : uit de vrije loop van zijn gedachten wil hij leren hoe hij ertoe gekomen is geschiedenis te gaan studeren en wat hem op vandaag drijft als (amateur) geschiedkundige. Zoals vaak het geval is bij historici strooit Freddy kwistig voetnoten in het rond.

Download hier de PDF van Fragment 1:Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.